" />
predstava

Predstava 'Divine blindness' premijerno u Zagrebačkom plesnom centru


vrijeme: 14.12.2017. - 15.12.2017.20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

U Zagrebačkom plesnom centru, 14. i 15. prosinca u 20 sati, premijerno će se održati predstava 'Divine blindness', autorice i koreografkinje je Martine Granić.

Predstava je to o tri božice umjetnosti, o tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti, odvojene od svjetovnih zbivanja, Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas. Uvidjevši grad pun povijesti, pun sjećanja, a prazan, odlučile su: Moramo hitno pisati mecenama, gradskim ocima i vlastima – ne možemo dopustiti da naočigled propadne povijest jer ona je temelj budućnosti. Kreću na svoj put s ciljem pisanja itinerara i preciznog bilježenja svake ruine. Martina predstavu opisuje kao bajku za odrasle, nježnog pokreta, ali s oštrom kritikom suvremenog društva i kulture.

 

Osim Martine Granić, predstavu izvode Mia Zalukar i Mateja Miković, a glazbu je komponirao Aldo Orlić. Predstava se održava u produkciji Plesnog kolektiva d_lc (Dance_lab Collective) i koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba.

 

Facebook event

 

(R.P.B., 06.12.2017)