" />
predstava

'Staging a Play:Tartuffe' – pulska premijera


vrijeme: 12.01.2018. 20 h
mjesto: Pula; INK - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5

Pulska premijera plesne predstave 'Staging a Play:Tartuffe', u režiji i koreografiji Matije Ferlina, održat će se 12. siječnja, u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu.


Projekt nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla i suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem - Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom.

 

Nastavljajući svoj višegodišnji interes za jezik, posebice za istraživanje odnosa između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima, Ferlin se u ovom projektu posvećuje postavljanju Molièreovog kanonskog dramskog teksta koji će izvođačima umjesto kao tekstualni predložak, poslužiti kao slojevita koreografska partitura. Nakon prve Staging a Play produkcije nastale 2015. godine u kojoj je, prema istom principu, postavio Staklenu menažeriju Tennesseeja Williamsa (nagrada za najbolju predstavu, 8. Bijenale suvremenog plesa u Sloveniji), Ferlin je za drugi dio ciklusa odabrao obraditi jednu od najpoznatijih svjetskih komedija. Dramske će replike tako i u ovoj izvedbi biti dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati  njegov karakterističan autorski stil. Ferlin i u ovom projektu nastavlja suradnju sa svojim dugogodišnjim suradnicima – Mauricio Ferlin (scenografija),  Luka Prinčić (glazba) i Jasna Jasna Žmak (dramaturgija).

 

Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

 

Premijera: 25. studenoga, Mediteranski plesni centar, Svetvinčenat

                    4. prosinca, Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb

                   12. siječnja 2018. Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula

 

(R.P.B., 11.01.2018)