konferencija, znanstveni skup

Inicijalni forum za prijavu osnutka Radne skupine za teatrologiju i digitalizaciju teatralija u Osijeku


vrijeme: 23.03.2018. - 24.03.2018.
prijava: 05.03.2018.
mjesto: Osijek

Inicijalni forum za prijavu osnutka Radne skupine za teatrologiju i digitalizaciju teatralija (Working Group on Theater Studies and Theatralia Digitization, WG Theatralia) u sklopu paneuropske Digitalne istrazivacke infrastrukture za umjetnosti i humanistiku (Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities, DARIAH-EU) održat će se u Osijeku, 23. i 24. ožujka 2018.
 

Cilj dvodnevnoga Foruma, koji će biti upriličen u auli Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Trg Svetoga Trojstva 3) i u foajeu Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku (Županijska ulica 9) u petak i subotu, 23. i 24. ožujka 2018., jest okupiti vodeće domaće i inozemne teatrologe i praktičare iz država članica DARIAH-a kako bi putem plenarnih izlaganja, radionica te prezentacija digitalnohumanističkih i teatroloških iskustava zajedničkom raspravom došli do potrebnih elemenata za podnošenje prijave i osnutak navedene Radne skupine, jedinstvene po svojoj tematici unutar samoga konzorcija.

 

Radna skupina poslužila bi kao nužna platforma za suradnju te daljnje osmišljavanje i aplikaciju međunarodnih projekata na DARIAH-ove i druge natječaje, otvarajući time veliko područje predstojeće digitalizacije teatralija. Radni jezici Foruma su hrvatski i engleski.

 

Nazočnost Forumu sudionici potvrđuju uplatom kotizacije u iznosu od 100,00 kn, koja uključuje brošuru skupa i promidžbene materijale, objed, nazočnost na predavanjima, radionicama i raspravama te mogućnost članstva u budućoj Radnoj skupini. Radi pravodobne izrade akreditacija i forumskih materijala, kotizaciju treba uplatiti najkasnije do ponedjeljka, 5. ožujka 2018.


Opširnije poziv + program


 

(R.P.B., 01.03.2018)