" />
festival

58. Festival hrvatskih kazališnih amatera


vrijeme: 11.05.2018. - 27.05.2018.
mjesto: Pazin / Vodice

U petak, 11. svibnja, u Pazinu počinje 58. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća putuje Hrvatskom i okuplja najbolja hrvatska amaterska kazališta i skupine. Bogati festivalski program i ove godine igra u dva grada domaćina: u Pazinu, od 11. do 13. svibnja i u Vodicama, od 25. do 27. svibnja.

Ukupno 23 izvrsne predstave, odabrane iscrpnom selekcijom u konkurenciji od čak 167 prijavljenih, zabavit će pazinsku i vodičku publiku, a ulaz na sve predstave tijekom svih 6 festivalskih dana je besplatan!
 
Pazin i Vodice bit će mjesto susreta brojnih zaljubljenika u kazališnu umjetnost pa će na pozornice pazinskog Spomen doma i vodičkog Kulturnog centra stati više od 400 glumaca amatera iz Zagreba, Rijeke, Novigrada, Vodica, Sv. Filipa i Jakova, Hvara, Omiša, Dubrovnika, Gospića, Karlovca, Pakraca, Petrinje, Zeline, Bjelovara, Koprivnice, Čakovca, Novog Marofa, Zaboka, Peteranca, Šibovca, Slavonskoga Broda i Županje.
 
Svih 6 festivalskih dana u Spomen domu u Pazinu (11. - 13. 5.) i u Kulturnom centru Vodice (25. – 27. 5.) budno će pratiti stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Marina Petković Liker, redateljica i Igor Ružić, kazališni kritičar.
 
Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama će biti dodijeljene festivalske nagrade u 9 kategorija (Nagrada za najbolju predstavu u cjelini, Nagrada  za najbolju režiju, Nagrada za najbolji novi dramski tekst ili prilagodbu, Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu, Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu, Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu, Nagrada za njegovanje kulturne baštine, Nagrada za inventivnost)
 
Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osigurali su Ministarstvo kulture RH, Šibensko-kninska županija, Grad Pazin, Grad Vodice, Turistička zajednica središnje Istre i Turistička zajednica grada Vodica.


Uskoro: