koncert

Simfonijski orkestar HRT-a nastupa u čast Bjelinskom i Kuljeriću


vrijeme: 17.07.2018.
mjesto: Otok Silba – Galerija Marija Ujević - Galetović

U čast Bjesnikom i Kuljeriću, skladateljima koji na silbenjskom groblju počivaju, u utorak 17. srpnja s početkom u 21 sat u Galeriji suvremene umjetnice i jedne od najznačajnijih hrvatskih kiparica, Marije Ujević Galetović, održat će se koncert Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Ulaz je slobodan.

Orkestrom će ravnatelji Alan Bjelinski, sin Brune Bjelinskog, koji je organizatorima dao početni impuls za upuštanje u ovaj, produkcijski zahtjevan projekt.
Solistica će biti Ivana Bilić, kćerka Igora Kuljerića, danas jedna od najznačajnijih hrvatskih udaraljkašica.
Na programu će biti Kuljerićev Silbenjski tanac, Folk Art i baletna suita Riky Levy te 9. Simfonija, tzv. Simfonija otoka Brune Bjelinskog!
 
Osim koncerta, rezultati ovog projekta ostat će trajno zabilježeni u programu Hrvatske radiotelevizije – realizirat će se dokumentarni film o skladateljima i samom otoku redatelja Danka Volarića te radijska dokumentarna emisija urednice Ive Lovrec Štefanović.

-
Koncertni ured Zadar je za dolazak i odlazak publike osigurao katamaran.
Broj mjesta je ograničen. Mjesta se mogu rezervirati pozivom na broj 023/ 627 – 762.
Prednosti imaju Prijatelji Glazbenih večeri u Sv. Donatu.
Polazak katamarana „Paula“ je 17. 7. u 16 h s Liburnske obale (u blizini pješačkog mosta u Zadru), a povratak u 23.30 sata s Žalića (Silba).

http://www.kuzd.hr/
http://www.donat-festival.com/hr/
 

(D.H.F., 11.07.2018)