Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe 'Zbirka Šetin' u Samoboru

Otvorenje izložbe 'Zbirka Šetin', u organizaciji Zaklade Zlatko i Vesna Prica, održat će se u utorak, 1. rujna, u 18,30 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru.
vrijeme: 01.09.2020.
mjesto: Bale
url: https://www.samobor.hr/galerija-prica/

Izložba je otvorena do 20. 9. 2020.
 
Zbirka Šetin

Zbirka umjetnina Damira Šetina nastajala je posve spontano i neplanirano. Razvijala se kao i njegov vlasnik, kako ga je život vodio.

Kolekcija likovnih djela kod svake privatne osobe odraz je neke njegove priče i ideje, mogli bi čak reći odraz njegovog karaktera. Dok postoje zbirke koje su sustavno planirane, umjetnička djela pomno birana po vrlo specificiranim kriterijima vlasnika postoje i one koje nastaju sasvim nenametljivo i više su odraz života s umjetnošću i umjetnicima, nego neka sustavno građena ideja. Upravo tog ležernog karaktera je Zbirka Damira Šetina koju predstavljamo kroz izložbu u Galeriji Prica, a u organizaciji Zaklade Zlatko i Vesna Prica, čiji je bio dugogodišnji član.

To je zbirka čovjeka kojega su svi koji su ga poznavali oslovljavali od milja Ico, jako rijetko Damir, i to sasvim prirodno zbog njegove uvijek vesele i pozitivne naravi. Kako je zavolio likovni svijet koji je upoznao preko svoga oca kroz suradnju s akademskim slikarom Zlatkom Pricom, kao svoju životnu profesiju odabrao je izrađivanje profesionalnih umjetničkih platana.

Kroz posao uspio je sklopiti mnoga poznanstva s umjetnicima. S vremenom su se također polako sakupljale slike kao svojevrsni pokloni te se zbirka pomalo formira u današnje okvire, od kojih ovog puta predstavljamo samo odabrani izbor.

Iz teksta predgovora Nikolina Šimunović