Preskočite na glavni sadržaj

Dobitnici Priznanja 'Antun Lastrić' za 2020. godinu

Već treću godinu za redom Hrvatska knjižnica za slijepe u Mjesecu hrvatske knjige dodjeljuje Priznanje 'Antun Lastrić', a ovogodišnji dobitnici su književnica i korisnica Knjižnice, Kristina Semenjuk, i Centar za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek'.
vrijeme: 11.11.2020.
url: https://www.hkzasl.hr/

Priznanje 'Antun Lastrić' se dodjeljuje pojedincima i udrugama, projektima, ustanovama koje su svojim radom na osobit način doprinijele kulturnom životu, obrazovanju i pismenosti slijepih osoba odnosno korisnika Hrvatske knjižnice za slijepe te direktno ili indirektno utjecale na djelovanje same Knjižnice.
 
Odbor za dodjelu Priznanja Antun Lastrić (u sastavu Ivan Čorak-predsjednik te Marija Mustač, Maja Džafić, Vinko Zrinščak i Željko Kotur članovi) donio je odluku da priznanje za 2020. godinu dodijeli:
 
Centru za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek" i Kristini Semenjuk.
 
U obrazloženju odbora za dodjelu priznanja se navodi dugogodišnja i plodna suradnja Centra "Vinko Bek", njegovih djelatnika i korisnika s knjižnicom pri čemu smo svi radili s istim ciljem poticanja pismenosti i kreativnog izražavanja slijepih osoba.
 
Odbor je također obrazložio kako je druga dobitnica, Kristina Semenjuk, iznimno literarno talentirana slijepa osoba koja je kao autorica sedam zbirki poezije primljena u Društvo hrvatskih književnika.
 
Ove godine nije bilo svečanosti dodjele Priznanja, nego su plaketu uručili ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek", Ivani Rotim, a Kristini Semenjuk poslali paketom u Novsku. Nadamo se boljoj situaciji u 2021. godini kada bi mogli proslaviti zajedno s ovogodišnjim kao i budućim dobitnicima.