izložba

Izložba dizajnerskih radova Mladena Stipanovića 'Ri rock papiri'


vrijeme: 19.09.2018.
mjesto: Rijeka, Mali salon na Korzu

U galeriji Mali salon na Korzu u Rijeci 19. rujna, u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, otvorit će se izložba omota nosača zvuka, plakata i drugog papirnatog materijala 'Ri rock papiri' riječkog autora Mladena Stipanovića, kao sastavnog dijela razvoja riječkog rocka i popa proteklih 30 godina, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare. 

Prvi dizajnerski Stipanovićeg uradak bio je omot albuma riječke grupe Grad, a uslijedila su dizajnerska rješenja za Let2, Let3, Fit, Grč, Blagdan Band, En Face, Vavu, Urbana, pa sve do najnovijih radova za bendove Moskva i Ant.

Riječki novinar i publicist Velid Đekić kazao je ovom prigodom da izložba predstavlja retrospektivu Stipanovićeva rada, kao važnog dijela riječkoga rocka i popa. Kao autori dizajna omota i plakata riječkih grupa i samostalnih autora pojavljuju se i drugi važni riječki autori, ali nitko nema kontinuitet kao Stipanović, rekao je Đekić. Vrijednost njegova rada je i u tome što je uspio riječki zvuk, uvijek nešto žešći, uspio pretočiti u vizualni oblik, kazao je. Đekić je ustvrdio da zanatska vještina u dizajniranju ne znači mnogo ako ne postoji i strast komplementarna s onom izvođača, a Stipanović posjeduje takvu strast.

Izložba u Malom salonu ostat će otvorena do 3. listopada, a 24. rujna će se na samostojećim panoima na Korzu postaviti izložba drugih Stipanovićevih radova, među kojima su dizajni za autore izvan Rijeke, ili radovi koje glazbenici nisu odabrali za izdavanje, a za neke od njih Stipanović smatra da su bili bolji odabir. (Hina)
 

(D.H.F., 19.09.2018)