" />
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'


prijava: 03.11.2018.
mjesto: Sisak

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay', priopćila je sisačka Narodna knjižnica.

 

Nagrada "Tea Benčić Rimay" dodjeljuje se za poticanje književnoga stvaralaštva i kao doprinos potpori i vrjednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi.

 

Na natječaju mogu sudjelovati svi hrvatski državljani koji pišu hrvatskim književnim jezikom. Narodna knjižnica ističe kako se na natječaj šalje rukopis neobjavljene zbirke pjesama u prozi.

 

Natječaj je otvoren do 3. studenoga 2018. godine, a rukopise koji zadovoljavaju uvjete natječaja ocijenit će Prosudbeno povjerenstvo do 30. studenoga. Natječaj je anoniman, stoga sve rukopise treba poslati u 3 primjerka i na CD-u, označene šifrom.

 

Rješenje šifre i podatke o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail i kratki životopis) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti. Nagrada se sastoji od objavljivanja nagrađenoga rukopisa i novčanog iznosa od 3.000,00 kn.

 

Rezultati natječaja bit će objavljeni 3. prosinca na mrežnoj stranici Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak (www.nkc-sisak.hr), a dodjela književne nagrade "Tea Benčić Rimay" bit će upriličena na svečanosti dana 7. prosinca.

 

Autori rukopise trebaju dostaviti na adresu: Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak (Natječaj za književnu nagradu "Tea Benčić Rimay", Rimska ulica 27, 44000 Sisak. (Hina)

 

(R.P.B., 05.10.2018)