Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Nigdje nisam bio i ništa nisam vidio' Filipa Milkovića

Izložbom “Nigdje nisam bio i ništa nisam vidio” Filipa Milkovića, koja se otvara u četvrtak u Laubi, ta Kuća za ljude i umjetnost nastavlja svoj ciklus "Šalji dalje" u okviru kojega predstavlja mlade autore.
vrijeme: 11.03.2021.
mjesto: Zagreb, Lauba
url: http://www.lauba.hr/

Radovima kojima se predstavlja u Laubi,  taj student diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, pokušava otkriti što je sve skriveno ispod površine neposredne okoline, u našim domovima i prostorima kojima se svakodnevno krećemo.

Kako se ističe u najavi njegove izložbe, medij fotografije, unatoč na prvi pogled inherentnoj sklonosti realizmu, savršen je za otkrivanje začudnih i često zazornih elemenata svijeta u kojem živimo.

"Određene pojave vidljive su tek kada su fotografirane, a zastrašujuće su jer se ne radi o prizorima iz nekog dalekog i bajkovitog egzotičnog svijeta punog čuda, već o svakodnevici iz vlastitog života, najbližim osobama i odnosima koji se podrazumijevaju i uzimaju zdravo za gotovo", dodaje se.

U slučaju ove izložbe, riječ je o svojevrsnom stanju proučavanja i otkrivanja s nejasnom granicom vlastitog psihološkog i vanjskog fizičkog prostora. "Sadržaj je uvijek izražen formom, pa je i ovaj svijet fotografski istovremeno jednako konstruiran koliko i pronađen, odnosno dokumentiran", napominje.

Filip Milković (Zagreb, 1997.) dosad je nekoliko puta izlagao na grupnim izložbama, a svoj rad “Obiteljski album” samostalno je izložio 2019. godine u galeriji f8.

Laubin projekt "Šalji dalje" sastoji se od niza pop-up izložbi mladih autora i studenata u prostorijama "Igrališta" (bistro Lauba). One nisu klasičnog formata i izmjenjuju se svakih 14 dana.

Umjetnici čija je izložba bila postavljena poslije svoje izložbe odabiru sljedećeg autora koji će izlagati u tom prostoru, a nakon pet održanih izložbi Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus.

Projektu je cilj otkriti i promovirati umjetnike mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene. (Hina)