" />
natječaj, rezidencijalni program

Otvoren natječaj za rezidencijalni program u Splitu u 2019. godini


prijava: 19.11.2018.
mjesto: Split

Objavljen je natječaj za rezidencijalni program za autore i prevoditelje iz Europe i JI Europe u Splitu za 2019. godinu, a prijave se primaju do 19. studenog 2018.!


Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.
 
Uz partnere u projektu: Europske mreže Traduki , Ministarstva kulture RH, Splitsko-dalmatinske županija i Grada Splita, Udruga Kurs  osigurala je stipendije za autore i prevoditelje u 2019. godini i smještaj u gradu Splitu.
 
Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama. Rezident ima obvezu  ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem dijelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge KURS.
 
Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.  
 
 
Termini boravka: siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac u 2019.godini.
 
„Natječaj za književne stipendije“
 
Prijava mora sadržavati:
 
1.            curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
2.            puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
3.            popis objavljenih djela
4.            kratak opis planova rada u Splitu
5.            pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca
 
Aplikacije poslati na: Udruga KURS, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska
ili na e-mail adresu: maja6v@gmail.com, www.kurs.hr.
 
Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima.
Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.
 
Udruga KURS, listopad, 2018.

(R.P.B., 19.10.2018)