izložba

Izložba Irene Frantal u galeriji CEKAO


vrijeme: 25.03.2019.
mjesto: POU Zagreb, Galerija CEKAO, Vukovarska 68

Izložbenu godinu u galeriji CEKAO 25. ožujka otvara izložba vizualne umjetnice Irene Frantal - 'dis-/+appearance of text' kojom se umjetnica nastavlja na svoju izložbu održanu u galeriji Karas u Zagrebu, 2018. godine. 

Izložba se otvara u ponedjeljak 25. 3. 2019. u 19 sati. 

(...) Ovom vezom knjige i prostora, specifično prostora Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, bavi se Irena Frantal u svom radu dis-/+appearance of text. Ispisujući svoj autorski tekst na zid galerije školskom kredom, ona prostor tretira kao knjigu, stvarajući narativ o prostoru, jednu istinu unutar njega i tako mu dajući glas. Jednostavan alat krede i simbolički je vezan uz sam prostor i njegovu ulogu edukacije različitih generacija. Međutim, on upućuje i na temporalnost intervencije u prostoru koja se nevjerojatnom lakoćom briše sa zidova upravo interakcijom spomenutih različitih generacija i njihovom prisutnošću u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Drugi dio rada Irene Frantal čini knjiga, medij koji je središte njenog umjetničkog istraživanja. U knjigu umjesto teksta ona smješta prostor Učilišta čineći tako petlju naspram smještanja teksta u prostor. (...)

– iz teksta Maje Flajsig 

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/431138607692237/


(D.H.F., 22.03.2019)

Tagovi: irena frantal