izložba

Izložba 'Atemporal - Bezvremenska platna'


vrijeme: 30.03.2019.
mjesto: Zagreb, Galerija Lav, Gornji grad

U subotu, 30. ožujka 2019. u podne, u galeriji Lav na zagrebačkom Gornjem gradu otvara se izložba Atemporal - Bezvremenska platna koja će predstaviti umjetnike - Doru Rubić i Johnathana Robertsa. Projekt spaja slikarstvo, modu i nakit u cilju promicanja kreativne suradnje, inovacija, unikatnosti i ručnog rada.

Izložba će predstaviti nove slike američkog umjetnika sa zagrebačkom adresom Johnathana Robertsa, proljetnu kolekciju Dore Rubić iz modnog salona 'Dora' koja je inspirirana Johnovim platnima te unikatni nakit iz galerije Lapidarium.

Iva Körbler, povjesničarka umjetnosti koja će izložbu i otvoriti, zapisala je u popratnom katalogu izložbe: „Ova suradnja između dvoje umjetnika traje već dvije godine, i rezultirala je iznimno senzibilnim i ujednačenim povezivanjem dvaju medija: Robertsovih slika na platnu u tehnici akrila i modnog izričaja Dore Rubić, koja zahvaljujući novim kompjutorskim tehnologijama prenošenja motiva slike na tkaninu, dobiva iznimno efektne uzorke za svoje kreacije, i koji s određene udaljenosti djeluju poput čarobne i raskošne biljne ili cvjetne eksplozije. Nekoliko slika u velikom formatu donosi motiv ležećeg ženskog akta, među kojima sumersko-babilonske božice ljubavi, rata i plodnosti Ištar te dvije etruščanske božice: božice ljubavi Turan i božice smrti Leinth. One su i alegorije obnavljanja i stvaranja novog života, koji se prema prirodnom ritmu intenzivira upravo svakog proljeća. Žena je za slikara dio prirode, stoga je logično da ta poetičnost motiva bude prenijeta i na odjeću koju nose djevojke i žene.“
 
https://www.facebook.com/events/367772410618559/

(D.H.F., 25.03.2019)