Preskočite na glavni sadržaj

Eurokaz 2011.

Eurokaz 2011.
Međunarodni festival novog kazališta, najznačajniji te vrste u nas.  Promovira inovativni kazališni jezik, otvaranje kazališta prema suvremenoj tehnologiji, drugim medijima, vizualnim umjetnostima i novoj dramaturgiji. Nije žanrovski ograničen - na njemu su zastupljeni kazalište, ples, performans i ostale srodne umjetnosti.
vrijeme: 27.06.2011. - 05.07.2011.
url: https://www.facebook.com/ArtZagreb/


Uz reprezentacijski, Eurokaz  unatrag nekoliko godina ima i produkcijski karakter - 2006. godine festival pokreće produkcijsku i koprodukcijsku aktivnost s domaćim i inozemnim partnerima te se otvara prema radioničkim djelatnostima i suradnji s Akademijom dramskih umjetnosti. Godine 2010. Eurokaz započinje suradnju s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu kroz niz aktivnosti koje se koncentriraju oko tehnički vrhunski opremljene dvorane Gorgona. Prostor festivala tako se širi, a Eurokaz  postupno postaje kontinuirana djelatnost - festival i kazalište s tekućim repertoarom istodobno.


Jubilarni, 25, Eurokaz  ugostit će kazališne, plesne i multimedijske skupine iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Belgije, Demokratske Republike Konga i Hrvatske - među njima  Akrama Khana, jednog od najznačajnijih koreografa današnjice, afričkog koreografa radikalnih novina, Faustina Linyekulu, te francuskog redatelja, Philippea Quesnea. Poseban dio programa čini prezentacija međunarodnog projekta Fokus na utjecaju znanosti u izvedbenim umjetnostima koji predstavlja novu generaciju umjetnika koji djeluju na granici umjetnosti i znanosti.

Festivalski program otvara Brezovčeva interpretacija Krležine „Salome“ u neobičnom ambijentu shopping centra Avenue Mall, koprodukcija Eurokaza i KotorArt festivala koja je imala premijeru prošlog ljeta u Crnoj Gori.


Eurokaz 2011. / raspored predstava


Prvi Eurokaz održan je 1987. godine, a od tada do danas na njemu je nastupilo više od tri stotine kazališta i kazališnih grupa iz cijelog svijeta.

Eurokaz  je učlanjen u europsku udrugu neovisnih kazališta - IETM (Informal European Theatre Meeting).



kontakt:

 
Eurokaz Festival
Dežmanov prolaz 3, 10 000 Zagreb  
Tel: + 385 1 48 47 856, + 385 1 48 15 080 
Tel/Fax: + 385 1 48 54 424  
E-mail: eurokaz@zg.t-com.hr