Preskočite na glavni sadržaj

3. Omiš Guitar Fest

3. Omiš Guitar Fest
Međunarodni festival gitare,održava se ove godine treći put u organizaciji Centra za kulturu Omiš i Udruge Male žice iz Omiša. Festival ˝slavi najpopularniji instrument na svijetu˝, a uz koncertne nastupe virtuoza na klasičnoj, električnoj i akustičnoj gitari donosi i  natjecanja, radionice, izložbe i sl.
vrijeme: 11.04.2012. - 14.04.2012.
 
Treće izdanje Omiš Guitar Festa tematski je podijeljeno na dva dijela: prvi dio (11. i 12. travnja) posvećen je električnoj i akustičnoj gitari, dok je drugi dio posvećen (13. i 14. travnja) klasičnoj gitari. Posjetitelji će moći poslušati izvedbe glazbenika iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Makedonije, Portugala, Rusije, Švedske, Ukrajine, Velike Britanije - među ostalima nastupit će Vlatko Stefanovski, David Dyakov, Carlo Marchione, Zele Lipovača, Ante Pupačić Pupi, Dragianni, Ivan Mihaljević, Komorni ansambl Laurum i Josip Pešut. 

Održat će se natjecanja u klasičnoj i električnoj gitari, air gitari, te disciplini ˝akustična gitara glas˝. Ovogodišnji Omiš Guitar Fest raspisao je i natječaj za autorsku skladbu za električnu gitaru te natječaj za autorsku skladbu za klasičnu gitaru, a tri pobjedničke autorske skladbe premijerno će na festivalu izvesti jedan od najboljih gitarista današnjice, Carlo Marchione.
Sudionici i posjetitelji za vrijeme trajanja festivala imat će priliku pratiti natjecanja, radionice i predavanja, razgledati izložbe gitara i gitarske opreme, pratiti reviju gitara te brojne koncerte i nastupe domaćih i svjetskih glazbenika.


3.Omiš Guitar Fest / raspored događanja


kontakt:


Centar za kulturu Omiš
Punta 1, 21310 Omiš
Mob: +385 95 910 8376
Fax: + 385 21 861 041