Preskočite na glavni sadržaj

Klupska kazališno-glazbena scena Amadeo 2012.

 Klupska kazališno-glazbena scena Amadeo 2012.
Kazališni, glazbeni i filmski  program tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu - pedesetak kazališnih predstava, koncerata i filmskih projekcija u organizaciji Klupske scene Amadeo. Glazbeni program uključuje koncerte klasične glazbe, jazz koncerte, koncerte etno i popularne glazbe, a kazališni kazališne i plesne predstave.
vrijeme: 07.07.2012. - 05.09.2012.

Scena Amadeo otvara se ove godine koncertom ansambla ˝Acoustic project˝. U glazbenom dijelu programa tijekom ljetnih mjeseci četiri koncerta održat će i Edin Karamazov: solistički recital, nastup s ansamblom "Antiphonus", s makedonskom pjevačicom Kaliopi te s Gudačkim kvartetom Krakovske filharmonije.  Nastupit će  i gitarist Miroslav Tadić koji će s braćom Teofilović promovirati album "Vidarica". Koncerte će održati još Arsen Dedić i Branko Bulić, Damjan Krajačić i Matija Dedić, Krešimir Has i Silvio Richter, Mariachi Los Caballeros, Petrit Ceku Triagebački solisti i drugi. Ansambl Lado izvest će sakralne napjeve Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke.

Amadeoff kazališni festival koji je kao alternativna pozornica Scene Amadeo od 2011. godine posvećen nekonvencionalnim i amaterskim oblicima izvedbenih umjetnosti, uz predstave iz Hrvatske  ( "Nostalgia" Studentskog kazališta Ivan Goran Kovačić, "Molimo, ugasite mobitele" Teatra Ludus), donosi i dvije predstave iz BiH-a: "Vrijeme čekanja" Poetskog teatra mladih Juventa iz Sarajeva i "U traganju za bojom kestena" Mostarskog teatra.

U sklopu ovogodišnjih događanja na Sceni Amadeo najavljen je i prvi regionalni Festival flamenka, posvećen 75. obljetnici smrti Federica Garcie Lorce i podnaslovljen ˝Zeleno, volim te zeleno˝. Glazbenici i plesači dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Španjolske

"Mali Amadeo" namijenjen djeci održavat će se vikendima u jutarnjim terminima, prikazivat će se predstave nastale u produkciji Dječjeg kazališta Dubrava, Tvornice Lutaka i Tigar Teatra. 

Voditelj Scene Amadeo: Nenad Jandrić.
Programski odbor Scene Amadeo: Rada Vnuk, Nenad Jandrić, August Faulend Heferer, Jakov Jandrić, Izabela Šimunović (1970.-2010.)
Programski odbor Amadeoff festivala: Maks Ružinski i Petar Jandrić


Klupska kazališno-glazbena scena Amadeo 2012./ program


Scena Amadeo djeluje od 2000. godine.


kontakt:

 
Scena Amadeo
Hrvatski prirodoslovni muzej
Demetrova 1, 10 000 Zagreb
Tel/Fax: + 385 1 4816 908
GSM: + 385 99 2192 109          
E-mail: scena.amadeo@yahoo.com