Preskočite na glavni sadržaj

3. Avvantura Festival Filmforumzadar

3. Avvantura Festival Filmforumzadar
Avvantura Festival Filmforumzadar (ranije FilmForumZadar Festival) filmski je festival utemeljen 2010. godine s nakanom da pridonese postavljanju Zadra na mapu filmskih lokacija, formiranju i jačanju kreativnih industrija u Zadru, te širenju mreže europskih koprodukcija.
vrijeme: 25.08.2012. - 31.08.2012.

U fokusu službenog programa trećeg izdanja festivala prvenstveno su europske koprodukcije. Festival koji će se odvijati tijekom sedam dana na sedam zadarskih lokacija donosi dvadesetak nagrađivanih i zanimljivih filmova od kojih se mnogi prikazuju u Hrvatskoj prvi put. Uz glavnu konkurenciju dugog i kratkog metra po prvi put se ove godine uvodi i natjecateljski program ˝1st & 2nd film˝.
Ostali programi: Studentski film (studentski filmovi iz cijelog svijeta i posebne projekcije u suradnji s međunarodnom organizacijom Nisi Masa); ˝Klasici na Jadranu˝ (retrospektiva filmova Michelangela Antonionija u povodu stote godišnjce njegova rođenja,  a retrospektivu će imati i i Jacques Tati ), zatim seminari, okrugli stolovi, radionice.

Zadarski festival uključio se ove godine i u program Eye on films, globalnu mrežu filmskih festivala i distributera, koja potiče promociju, cirkulaciju i distribuciju prvih filmskih uradaka.

Direktor festivala: Sergej Stanojkovski.


Avvantura festival FilmForumZadar / raspored projekcija


kontakt:

Avvantura d.o.o.
c/o Film Forum Zadar
Ugljan b.b., 23 275 Ugljan
Tel: + 385 99 413 4359, + 385 23 628 280,
 + 385 23 628 281 
E-mail: office@filmforumzadar.com