Preskočite na glavni sadržaj

Supertoon 2015 - najava

Supertoon 2015 - najava
Peti međunarodni festival animacije Supertoon i ove će se godine održati u Šibeniku od 26. do 31. srpnja 2015. na šest mjesta u gradskome središtu, najavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare organizatori Slave Lukarov i Petar Trebotić te šibenski gradonačelnik Željko Burić. 
vrijeme: 26.07.2015. - 31.07.2015.

Ovo je treća godina kako se festival održava u Krešimirovu gradu, a s gradom Šibenikom već je potpisan sporazum o suradnji, rekli su organizatori.

Lukarov i Trebotić na konferenciji za novinare službeno su otvorili međunarodni natječaj za natjecateljske kategorije. Filmovi se mogu prijaviti u pet službenih svjetskih kategorija: kratki animirani film, kratki animirani film za djecu, animirani glazbeni video, animirani reklamni film i animirana uvodna špica za film. Organizatori su pozvali sve autore iz Šibenika i županije te i iz svijeta da prijave svoje filmove. Sudeći po prijašnjim godinama, istaknuli su, očekuju veliki odziv.

Popratni program uključivat će predstavljanje studentskih filmova koji su nastali kao diplomski radovi, što je izvrstan način da se mladi ljudi predstave ciljanoj publici i da budu zapaženi po svojem radu.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je kako Supertoon nije samo festival animacije, nego festival koji promiče grad Šibenik. Zbog toga, nastavio je, Supertoon je imao i ima punu potporu šibenske Gradske uprave. (Hina) 

Za više informacija o festivalu i načinu prijave posjetite supertoonfestival.com.