Preskočite na glavni sadržaj

42. likovna kolonija ZILIK

42. likovna kolonija ZILIK
Program ovogodišnje likovne kolonije ZILIK 2015. održava se u Karlovcu od 19. do 23. siječnja. Riječ je o tradicionalnoj petodnevnoj zimskoj likovnoj koloniji u organizaciji Doma za djecu 'Vladimir Nazor' iz Karlovca.
vrijeme: 19.01.2015. - 23.01.2015.

Prema riječima ravnateljice Doma Maje Vučinić Knežević, Zilik i ove godine ima uobičajenu shemu, stvaralaštvo više afirmiranih umjetnika, te Mali zilik, rad s djecom svih domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj i karlovačkih školaraca s likovnim talentom. Radionice će voditi: Edita Matan, Ivona Jurić, Stipan Tadić, Ivana Vulić i Mile Blažević. Selektor izložbe i umjetnički voditelj Zilika je Nikola Albanež.

Kao rezultat ove suradnje, na radionicama tako nastaju, ne samo umjetnička djela likovnih umjetnika, već i kreativna djela djece i mladih.

Manifestacija je izuzetno vrijedna iz više razloga: razvija se kreativnost djece Doma i dolazi do njihove pozitivne afirmacije; dolazi do druženja djece i mnogobrojnih umjetnika; razvijaju se socijalizacijske vještine; dolazi do druženja djece i djece drugih Domova u Republici Hrvatskoj; dolazi do međusobnog uvažavanja i podrške, a što predstavlja najvredniji dio ove velike manifestacije. 

Program