Preskočite na glavni sadržaj

HGF Demo Festival 2015.

HGF Demo Festival 2015.
23. siječnja, press konferencijom i koncertom započelo je 19. izdanje HGF Demo Festivala. Festival će ove sezone, osim natjecateljskih večeri, održavati stalne svirke i predstavljanje demo bendova u dva zagrebačka prostora - u Pivani te u Hard Place-u.
vrijeme: 23.01.2015. - 06.06.2015.

Od utorka 27. siječnja u Pivani (Ilica 222) počinje stalni program - “HGF Predstavlja”, koji nije natjecateljski. Nastupaju zagrebački D.O.O. i gosti iz Čakovca, prošlogodišnji finalisti HGF-a – Genova.

HGF Demo festival nastojat će od ove godine pobjedničkog izvođača promovirati na pozornicama festivala u Hrvatskoj, regionalnoj i europskoj glazbenoj sceni. Ostvarena strateška partnerstva još su jedan razlog bendovima da se prijave na natjecanje. Pobjednički bend zasvirat će, osim u Hrvatskoj, i u Švedskoj, Velikoj Britaniji, Srbiji i Crnoj Gori.

19. izdanje HGF-a bit će drugačije od ranijih i zbog novoga načina glasovanja. Publici će biti omogućeno glasovanje putem Žuja Facebook aplikacije, a stručni sud dati će svi članovi Hrvatske glazbene unije putem on-line sistema glasovanja.

Finalisti će nastupiti na završnoj večeri – „HGF Open Air 2015.“ u Zaboku 5. i 6. lipnja 2015., gdje će stručni žiri odabrati pobjednika.

Više informacija o HGF Demo Festivalu i tekst natječaja potražite na hgf-zabok.net.