Preskočite na glavni sadržaj

3. Međunarodna revija filmova za djecu i mlade

3. Međunarodna revija filmova za djecu i mlade
Centar za kulturu Čakovec ove godine od 2. do 4. ožujka treći put organizira Međunarodnu reviju filmova za djecu i mlade promovirajući tako europski dječji film. Neki od filmova iz programa Revije snimljeni su po književnom predlošku, neki su univerzalnijeg filmskog sadržaja, ali svi prikazuju dječji svijet s radostima i brigama koje odrastanje donosi...
 
vrijeme: 02.03.2015. - 04.03.2015.

Žanr dječjeg filma prerastao je u obiteljski film koji danas mora imati šire kulturne a ne samo zabavne reference da zadovolji sve generacije jedne prosječne obitelji. Pozivu da predstave noviju filmsku produkciju svojih zemalja ove godine odazvali su se njemački Goethe Institut u Zagrebu te veleposlanstva Kraljevine Norveške, Kraljevine Španjolske, Kraljevine Švedske i Francuske Republike  u Zagrebu. 

Novina ove Revije je što će se prije svake projekcije djeci u dvorani obratiti uvodničar s nekoliko riječi o filmu. Uvodničari su Jasminka Bijelić-Ljubić (Škola animiranog filma Čakovec), Marina Oskoruš (Centar za kulturu Čakovec), Helga Lajtman (Centar za kulturu Čakovec) i Sandra Malenica (Kino Galerija Varaždin).

Reviju financijski podržava Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).
 
Knjižica revije (pdf, 455 KB)

Opširnije