Preskočite na glavni sadržaj

Šibenik Dance Festival 2017.

Šibenik Dance Festival 2017.
U Krešimirovu gradu u punom su jeku pripreme za još jedan Šibenik Dance Festival koji će od 24. do 29. srpnja predstaviti najbolje od plesne umjetnosti na najljepšim lokacijama ovog starog grada. Mjesta događanja četiri su najatraktivnije lokacije Šibenika: Trg Republike Hrvatske, pozornica Hrvatskog narodnog kazališta, Tvrđava Barone, te pozornica tvrđave Sv. Mihovila.
vrijeme: 24.07.2017. - 29.07.2017.
mjesto: Etnografski muzej Zagreb
url: http://www.emz.hr/

Festival će u ponedjeljak, 24. srpnja u 21.30 sati na tvrđavi sv. Mihovila svečano otvoriti balet 'Na Putu' najistaknutijeg makedonskog plesača i koreografa Igora Kirova u izvedbi baleta HNK Split.
 
Tijekom trajanja festivala održavat će se i plesna radionica za početnike i iskusne plesače pod  stručnim vodstvom plesnog para, Zagrepčanke šibenskog porijekla Lucije Lovrić i Rafaela Ramireza, argentinskog plesača s dugogodišnjim plesnim iskustvom. Lucija Lovrić svoje će vještine pokazati i kao pratnja vokalno instrumentalnom sastavu 'Libercuatro' iz Beograda.
 
Majstori ove plesne tehnike, osim tjednih radionica, na zatvaranju festivala će održati veliki plesnjak na kojem će sudjelovati najmanje 25 parova majstora ove plesne tehnike.
 
Jedna od najiščekivanijih predstava festivala svakako je i popularni plesni projekt' Room N°7' – koju će izvesti zagrebački Dance Company &M na tvrđavi Barone 25.srpnja 2017.
 
Ova interesantna predstava, koja je autorski projekt u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom, bavi se tematikom voajerizma našeg svagdašnjeg, inspiriranog pričom o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe i promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći između ostalog i ubojstvu koje nikada nije prijavio.

Inspirirana pričom, predstava "Room N°7" priča o potrebi promatranja i gledanja koja je u današnje vrijeme uistinu postala kruh kojim se hranimo.
 
U petak, 28. srpnja na pozornicu najpoznatijeg šibenskog Festivala plesa stiže Balkan Dance Project, međunarodna plesna platforma koja spaja mlade, uspješne i perspektivne koreografe, plesače i ostale umjetnike iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije te Bosne i Hercegovine.
 
Sve manifestacije koje će se odigravati na Trgu Republike Hrvatske su besplatne, a po ostale ulaznice požurite u City Point u centru Šibenika pokraj Vino&Ina ili ih kupite putem sustava www.eventim.hr.