Preskočite na glavni sadržaj

15. Međunarodni udaraljkaški tjedan

15. Međunarodni udaraljkaški tjedan
Koncertom u Koncerntoj dvorani Blagoja Berse Muzičke akademije u Zagrebu u srijedu navečer počinje 15. Međunarodni udaraljkaški tjedan u organizaciji bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog na kojemu će nastupiti glazbenici iz Italije, Španjolske, Njemačke, Poljske, Kine, Costa Rike, Salvadora i Hrvatske. 
vrijeme: 17.01.2018. - 20.01.2018.
 
Udaraljkaški tjedan traje do 20. siječnja, a nakon najavnoga zagrebačkog koncerta, ostali će se koncerti održati u bjelovarskom Domu kulture.

Na koncertu u Zagrebu nastupit će Gudački komorni orkestar MA Zagreb pod ravnanjem Stjepana Vugera te solisti Luis Camacho Montealegre, Rupert Čunko, Ivana Bilić, Slavko Juraga, Flam-a-Duo i biNgbang percussion ensemble, a izvodit će djela Berislava Šipuša, Igora Lešnika i Ivane Bilić.

Idejni začetnik i umjetnički ravnatelj Međunarodnog udaraljkaškog tjedna u Bjelovaru je prof. Igor Lešnik, utemeljitelj studija udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Odgojio je brojne naraštaje udaraljkaša u Hrvatskoj, a predavao je i u bjelovarskoj Glazbenoj školi.

Redoviti je gost uglednih sveučilišta, član je domaćih i svjetskih udaraljkaških udruženja, čije stručne radove objavljuju sva udaraljkaška glasila. Prvi Međunarodni udaraljkaški tjedan održan je u veljači 2004. godine. (Hina)

https://www.facebook.com/www.ipew.hr/