Preskočite na glavni sadržaj

4. Zagreb Guitar Festival

Zagreb Guitar Festival od 3. do 8. travnja 2018. ponovno će ugostiti domaće i međunarodne zvijezde klasične gitare. ZGF2018 će publici ponuditi majstorske radionice, koncerte svjetski poznatih gitarista, mogućnosti za umrežavanje te međunarodno gitarističko natjecanje koje okuplja mlade glazbenike iz cijelog svijeta.
vrijeme: 03.04.2018. - 08.04.2018.

Majstorske radionice

Kroz majstorske radionice dajemo priliku mladim umjetnicima da uče od vodećih svjetskih majstora gitare te omogućavamo gitaristima stručno usavršavanje na najvišem nivou. Mladi gitaristi imat će priliku učiti od: Paolo Pegoraro, Stefan Schmidt, Judicaël Perroy,Carlo Marchione, Xhevdet Sahatxhija, Brian Head, Maroje Brcic, Thomas Offermann, Ante Čagalj.

Sve o radionicama: https://zagrebguitarfest.com/masterclasses/

Natjecanje

Tijekom ZGF2018 održava se i međunarodno gitarističko natjecanje koje privlači mnoge mlade gitariste iz Europe i šire. Natjecanje je sjajna prilika za susret međunarodnih prijatelja i za osobni izazov na međunarodnoj sceni.
Međunarodno natjecanje klasične gitare održat će se u šest kategorija određenih po starosti sudionika. Žiri natjecanja čine eminentni gitaristi i pedagozi iz Hrvatske i inozemstva.
Pobjednici svake kategorije dobit će vrijedne nagrade od naših sponzora, a pobjednik VI. kategorije dobit će mogućnost pridružiti se programu razmjene mladih gitarista - EuroStrings Young Stars.
Kroz ovaj program, mlada gitaristička zvijezda ostvarit će koncertnu turneju na nekoliko europskih gitarističkih festivala i pridružiti se godišnjem EuroStrings natjecanju s ostalim pobjednicima festivala članova EuroStringsa.
Na ZGF2018 održat će se i PRVO europsko natjecanje gitarista na kojem ćemo birati pobjednika Eurostrings natjecanja! Pobjednik EuroStrings natjecanja dobit će nagradu od 5000 eura i aranžman za koncerte u SAD-u i Kini.

Sve o natjecanju: https://zagrebguitarfest.com/competition/

Koncerti

ZGF2018 koncerti su podijeljeni u dvije skupine: ZGF YOUNG STARS i ZGF ALL STARS. Ponosni smo što na All Stars koncertima nastupaju najpoznatiji svjetski gitaristi različitih glazbenih žanrova (Gerardo Núñez Trio, Komorni ansambl Laurum, Stanley Jordan, Judicaël Perroy) , a naše Young Starse čine 15 vrhunskih mladih europskih gitarista, pobjednika međunarodnih gitarističkih festivala, članova Eurostrings platforme.

Sve o koncertima: https://zagrebguitarfest.com/concerts/

Druge aktivnosti: https://zagrebguitarfest.com/other-activities/


https://www.facebook.com/events/408201602946098/