Preskočite na glavni sadržaj

Liburnia Jazz Festival otvara 'dream team fusion glazbe'

Liburnia Jazz Festival održat će se 18. put u Opatiji od 6. do 8. srpnja, a otvorit će ga koncertm kvarteta, kako je rečeno na najavnoj konferenciji za novinstvo u Opatiji, 'dream teama fusion glazbe'.
vrijeme: 06.07.2018. - 08.07.2018.
 

To je kvartet Mike Stern/Randy Brecker Band feat. Dennis Chambers i Tom Kennedy. Prema mnogim kritičarima, ovo je  kvartet u kojem sviraju najbolji gitarist, najbolji trubač, najbolji bubnjar i najbolji basist jazz fusiona, rečeno je na konferenciji za novinstvo. Oni će nastupiti 6. srpnja na Ljetnoj pozornici.

 

Drugog dana festivala ujutro na opatijskoj tržnici svirat će Big Band Samobor, a večernji termin na Ljetnoj pozornici namijenjen je koncertnom nastupu Jed Becker’s Blues Banda u suradnji s Elvis Stanić & Brazz Section te jednog od najboljih orguljaša  na međunarodnoj jazz I blues sceni Raphaela Wressniga I njegov prateći Soul Gift Band.

 

18. izdanje festivala zaključit će nastup međunarodnog smooth jazz banda Threestyle, nagrađenog prestižnom nagradom „Hollywood Music Award for Best Jazz Song“, a čije su pjesme dosegle sam vrh Billboardove ljestvice, 8. Srpnja na terasi hotela Kvarner.

 

Jedan od najcjenjenijih gitarista svoje generacije, Mike Stern, nekoliko puta je bio proglašen najboljim jazz gitaristom godine raznih glazbenih časopisa i šest puta nominiran za nagradu Grammy, jazz trubač i skladatelj Randy Brecker dobitnik je pet nagrada Grammy, a obojica su nastupali i snimali s velikim svjetskim glazbenim imenima poput Blood, Sweat & Tears, Billyja Cobhama, Milesa Davisa, Jaca Pastoriusa, Jamesa Taylora, Stevieja Wondera, Bruca Springsteena i Franka Zappe-

 

Dennis Chambers i Tom Kennedy su izvanredni studijski i koncerti glazbenici.

 

Jezgru Jed Becker's Group čine trojica  vrhunskih glazbenika, a izvode najpoznatije klasike i standarde bluesa. Na Liburnia Jazz Festivalu pridružit će im se i Elvis Stanić uz eksplozivnu brass sekciju.

 

Raphael Wressnig je dobitnik niza glazbenih nagrada, a smooth jazz band Threestyle sastavljen od međunarodne skupine glazbenika do sada je objavio šest solo albuma i preko 400 single izdanja te koncertiraju od Europe do Afrike, Kariba I SAD. (Hina)