Preskočite na glavni sadržaj

Proljetni program Karlovac Dance Festivala

Proljetni program Karlovac Dance Festivala
U organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac provodi se osmi po redu Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti Karlovac Dance Festival. Proljetni festivalski program posvećen je suvremenom plesu za djecu i mlade, novim plesnim disciplinama, odnosu plesa i prirode te najavi nadolazećih programa i festivalskih  suradnji u 2018. godini.
vrijeme: 10.05.2018. - 19.05.2018.
Tako će se karlovačkoj publici prvi puta predstaviti Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonja sa predstavom ''ALICE / The Mad Squirrels Return''. Izvrsna plesna predstava treći je nastavak Vjeverica (Vjeverice na juriš i Vjeverice uzvracaju udarac) inspiriran video igrom American McGee-a. Ovaj put vjeverice ulaze u šareni i otkačeni svijet video igre zajedno s Alice.


Kako od samih početaka festivalski program propitkuje odnose i vrijednosti prirode, ove godine najavljujemo suradnju i dolazak Marije Šćekić , začetnice vertikalnog plesa u Republici Hrvatskoj, koja će predstaviti vertikalni ples i njegove potencijale.


Uz  javnu prezentaciju projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia autorice Marije Šćekić te najavu programa  “NOVI PROSTORI: Vertikalni ples u Hrvatskoj”  Zadar 2018. na kraju predavanja, biti će prikazan kratki autorski film Marije Šćekić pod nazivom BABINE SUZE.  Film je osvojio Blue Sun Nagradu za 1.mjesto na IX Paklenica Film festivalu.


Karlovački plesni festivalski program ove godine u fokus stavlja potencijale umjetničkog kreativnog plesnog stvaralaštva, nove projekte i aktivnosti za djecu i mlade, te nezaobilaznu poveznicu  prirode, karlovačkih rijeka i plesa. Tako će ove godine predstaviti i inovativne i interaktivne projekte, održati programe na otvorenom u prirodi te uključiti djecu i mlade u umjetničke procese zajedno sa odraslima.


Raspored događanja