" />
predstava

Francuski suvremeni cirkuski kolektiv gostuje u Splitu


vrijeme: 04.07.2019. 21,30 h
mjesto: Split; Plato ispred Doma mladih, Ulica slobode 28

Jedan od najcjenjenijih francuskih suvremenih cirkuskih kolektiva 'Un loup pour l'homme' dolazi u Split gdje će 4. srpnja, na platou ispred Doma mladih, u 21,30 sati, izvesti svoju predstavu 'Face Nord'. Ulaz je besplatan!

'Un loup pour l'homme' osnovali su 2005. godine Alexandre Fray i Frederic Arsenault. Njihova prva zajednička produkcija osigurala im je titulu Jeunes Talents Cirque Europe laureata 2007. godine i titulu umjetnika koji su načinom izvođenja akrobatskih elemenata dali jedno potpuno novo estetsko rješenje i značenje i u potpunosti promijenili smjer korištenja akrobatike u suvremenim cirkuskim predstavama. Un loup pour l'homme kolektiv utjecao je na čitave generacije novih mladih cirkuskih akrobatika.

 

Face Nord je suvremena cirkuska predstava koja je sastavljena od iznenađujućih akrobatskih igara četiri izvođača. U igri se neprestano izmišljaju pravila i prelaze prepreke, a akrobati testiraju fizičke granice svoijh tijela kao i zakone fizike. Akrobati se tvrdoglavo obvezuju na podvig, nadajući se da će među publikom oživiti razigranost djeteta.

 

Predstava je prikladna za djecu.

 

Facebook event

 

Izvedba predstave dio je projekta "Ride&Camp" Un loup pour l'homme kolektiva kojeg su financijski podržali Teatroskop (zajednički program francuskog Ministarstva kulture i komunikacije i Ministarstva vanjskih poslova te Francuskog instituta), Grad Lille, Regija Hauts-de-France. Projekt se realizira u partnerstvu s Francuskim institutom. Un loup pour l'homme podržan je od strane DRAC Hauts-de-France programa.

 

Program se realizira uz financijsku pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Splita i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te u suradnji s Multimedijalni kulturni centar. Rad kolektiva ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova.

 

Program je dio projekta Gradimo Dom zajedno nositelja Platforma Doma mladih, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Platforme Doma mladih.
 


 

(R.P.B., 02.07.2019)