Preskočite na glavni sadržaj

Advent Fest u katedrali 2019.

Advent Fest u katedrali 2019.
Advent Fest u katedrali trajat će od 4. do 21. prosinca 2019., a publici će ponuditi četiri koncerta kojima će dodatno obogatiti kulturni sadržaj Zagreba u tom periodu i duhovno oplemeniti vrijeme Adventa. Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz dobrovoljne priloge za orgulje.
vrijeme: 04.12.2019. - 21.12.2019.

Festival će i ove godine otvoriti koncert glazbenih snaga same katedrale - Mješoviti katedralni zbor pod ravnanjem maestra Matije Škvorca, a uz pratnju orguljašice Katarine Javore, u srijedu, 4. prosinca, u 18.30h.
U srijedu, 11. prosinca u 18.30, program se nastavlja s koncertom zbora župe Marije Pomoćnice s Knežije, sopranistice Ksenije Sanjković, tamburaškog orkestra Gaj pod ravnanjem mo Krešimira Račića. Jedan od naših najboljih gudačkih kvarteta - Kvartet Rucner muzicira 18. prosinca, u srijedu, u 18.30h. Njihova gošća je vrsna sopranistica Arijana Gigliani Philipp. Završni koncert održat će se 21. prosinca, subota, u 19h, uz nastup orguljaša Marija Perestegija i gosta - trubača Darija Teskeru.

Umjetnički voditelj Festivala je Edmund Borić-Andler.

Advent Fest u katedrali održava se uz podršku Zagrebačke katedrale, njenog rektora prečasnog Josipa Kuhtića, Turističke zajednice Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge Zvuci tišine.