obavijest

Odabrani kandidati za 16. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić u Samoboru


vrijeme: 11.07.2019.

Prosudbena komisija 16. Međunarodnog natjecanja Ferdo Livadić za ovogodišnje natjecanje odabrala je sljedeće kandidate (abecednim redom): Tomislav Damjanović (klavir), Duo Martin Krpan (violina) i Mihovil Buturić (orgulje), Ivan Galić (klavir), Sara Novoselić (violončelo), Trio Eusebius (Eva Šulić, violina; Tonka Javorović, violončelo i David Vuković, klavir) i Đorđe Vasiljević (harmonika).

Prosudbena komisija 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić, djelovala je u sastavu - Vladimir Kranjčević, Pavao Mašić, Tomislav Fačini, Ivana Kocelj, Branko Mihanović i Srećko Bradić.

Koncerti  odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 44. Samoborske glazbene jeseni, i to 29 i 30. rujna u Samoboru, a  završna večer 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 1. listopada u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove je godine osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu 15.000 kuna, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla, kao i nova kompozicija za pobjednika natjecanja koju će prema narudžbi SGJ napisati Silvio Foretić, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2020.

Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7.500 kuna i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2020. godine.

http://www.samobor-festival.com


(D.H.F., 12.07.2019)