Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Igra sporta i umjetnosti'

Izložba 'Igra sporta i umjetnosti'
U četvrtak, 6. veljače, u prostoru Galerije Prsten i Galerije PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe ‘’Igra sporta i umjetnosti'', kojom se najavljuje stalni postav Hrvatskog športskog muzeja. Izložba će trajati do 22. ožujka.
vrijeme: 06.02.2020. - 22.03.2020.

Hrvatski športski muzej, u partnerstvu s Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba i Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, predstavit će opsežan izložbeni projekt, koji postaje  mjesto susreta sporta, obrazovanja, kulture i umjetnosti, koji će kroz dva dijela svjedočiti o povezanosti umjetnosti i sporta.
Prvi dio izložbe prezentira razvoj sporta i primijenjene umjetnosti u području sporta od vremena pokretanja organiziranih sportskih aktivnosti u Hrvatskoj do suvremenih dana, dok druga cjelina izložbe prikazuje sport kao profesiju i kao široko rasprostranjenu zdravu rekreativnu aktivnost, a ujedno i inspiraciju za nastajanje umjetničkih djela suvremenih likovnih i vizualnih umjetnika.

Na izložbi će biti predstavljen širok spektar izložaka – od muzejskih, koji spajaju tragove povijesti i pričaju priču o razvoju sporta, do umjetničkih djela koja komentiraju, opisuju osobna iskustva i govore o spoju mogućnosti različitih kreativnih igara sporta i umjetnosti.

Opširnije:
http://www.hdlu.hr/2020/01/izlozba-igra-sporta-i-umjetnosti/