" />
festival

Derivat festival # 1 - festival dobre glazbe i druženja


vrijeme: 19.07.2019.
mjesto: Zadar

Derivat festival # 1 osvježenje je na zadarskoj glazbenoj / rock sceni, a  održat će se petak, 19. srpnja. Ovaj događaj festivalskog karaktera započinje već u 17 sati Bankom na Derivatu, manifestacijom čiji je cilj umrežavanje i suradnja različitih formalnih i neformalnih udruženja kao put prema živoj i održivoj lokalnoj zajednici.

Aktivnosti na Banku, kao i u sekvence glazbenog programa pratiti će resident DJ Tomislav Brlek s izborom glazbe from sevdah to goldies avantgarde and new wave i D. Klemenza, čovjek pokret, performer, glumac i glazbenik pomaknutih i upečatljivih karakteristika.

 

Nakon ugodnog i neformalnog druženja krećemo s glazbenim programom koji otvaraju Šumovi protiv valova, a sumrak, predvečerje idealno je za njihovu eksperimentalni set.

 

dRBonito donijet će nam prve plesne zvukove, a nakon njih predstaviti će se, premijerno u Zadru, The Siids,  electro / dark / pop rock duo snažne energije i visoke estetike.

 

Onda slijedi velika rock eksplozija, LET 3 svira prva dva, scenski minimalizam i vrhunska izvedba, pred publikom će se naći moćan glazbeni stroj koji savršeno funkcionira na pozornici samo sa pjesmama i perjem. Nakon njih slijedi Repetitor, energija koju isporučuju i količina znoja koju izgube za vrijeme svoga nastupa je ogromna, ali upravo ta posvećenost donijela im je renome sjajnog live benda i nastupe na svim većim festivalskim pozornicama.

 

Za one kojima ovakav glazbeni udar ne bude dovoljan, pomoći će 2nd floor  na kojem  vas  očekuje underground electro techno acid koje će svirati El Commando / Mr.D / Lutor.

 

Ulaznice po cijeni od 100 kn mogu se još uvijek kupiti na prodajnim mjestima:  Cafe bar Indie, Cafe bar 72, Deja Brew pub / Zadar /, Botaničar / Zagreb /,  Pizzeria Pape / Benkovac /. Online prodaja je na www.entrio.hr do četvrtka u ponoć.Na sam dan održavanja festivala cijena ulaznice je 120 kn.Detaljne informacije o Derivat festival # 1 možete pronaći na www.teatroverrdi.eu.

 

(R.P.B., 17.07.2019)