obljetnica, proslava, koncert

ŠPD Kolo obilježava 120 godina 'Carminom Buranom' na Tvrđavi sv. Mihovila


vrijeme: 27.09.2019.
mjesto: Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila

Šibensko pjevačko društvo Kolo 120 godina djelovanja proslavit će izvedbom veličanstvene 'Carmine Burane' Carla Orffa, 27. rujna na Tvrđavi sv. Mihovila, u pratnji Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i Mješovitog pjevačkog zbora Rijeka – Sempre Allegro.
 
Kako se ističe u najavi, koncertni spektakl koji će okupiti "120 izvođača za 120 godina Kola" ujedno će zatvoriti ovoljetnu sezonu večernjih događanja na šibenskoj tvrđavi.

Koncertom će ravnati dirigent Miroslav Vukovojac – Dugan, a u solističkim dionicama nastupit će sopranistica Lidija Horvat – Dunjko, Marko Antolković (kontratenor) te Florijan Tavić (bariton).

Cjelovečernji program pod visokim je pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je nedavno kolašima uručila povelju RH za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Hrvatskoj i Europi.

"Upravo to gradski čuvari zborskog pjevanja čine od svog utemeljenja davne 1899. godine – prenose glas Šibenika svijetom", stoji u najavi. "Danas je Kolo ponos grada, institucija koju Šibenčani svrstavaju među najznačajnije simbole grada te se nalazi u vrhu hrvatskog zborskog pjevanja. O uspjesima zbora svjedoče brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu", dodaje se.

Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske u svojih je dosadašnjih dvadeset i pet godina djelovanja repertoarom obuhvatio hrvatske praizvedbe, djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.

"Kolaši i orkestar rado se vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili baš svake koncertne sezone", poručuju iz Kola. (Hina)

Opširnije

(D.H.F., 18.07.2019)