obavijest

Improvizirani događaji - otvorena proba projekta


vrijeme: 24.07.2019.
mjesto: Zagreb, MSU, Baunet café i ostali prostori muzeja

Izložba izvedbe nastala je u vizualnoj, plesnoj, instrumentalnoj i vokalnoj interakciji četiriju autorica - Andreje Kulunčić (vizualna umjetnica), Zrinke Užbinec (plesna umjetnica i koreografkinja), Jasne Jovićević (saksofonistkinja i skladateljica) i Annette Giesriegl (vokalistica). Probna izvedba projekta 'Improvizirani događaji' održat će se u zagrebačkom MSU-u, u srijedu, 24.7.2019., od 12 do 14 sati.

Umjetnice istražuju mogućnost dijaloga i razmjene ideja kroz improvizaciju kako bi ostvarile interakciju u širokom rasponu svojih područja. Cilj je ostvariti skupnu umjetničku praksu nastalu na sjecištu prostora, pokreta i zvučne artikulacije unutar prostornih, semantičkih i političkih potencijala zadanog prostora. Elementi individualnog izražavanja se više ne ograničavaju na afektivne reakcije danog i jednoličnog umjetničkog polja. Tijekom ovog stvaralačkog događaja, prepoznaju se stalno obnavljajuće nepoznanice. Princip jednakosti različitih umjetničkih tehnika unutar procesa, može obrazovati novu praksu čiji je ishod potencijalni originalan vokabular novih izraza.

Izvedbe će se održati 14. i 16. rujna 2019.
Kustosica projekta: Jasna Jakšić.

Projekt je podržan od Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, i-Portunus programa Kreativne Evrope i Austrijskog kulturnog foruma.(D.H.F., 23.07.2019)