Preskočite na glavni sadržaj

10. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Večeri udaraljkaša u Križevcima, popularni VUK, ove se godine održavaju u ranijem terminu od 11. do 13. rujna. Osim termina, novost je i lokacija održavanja besplatnih radionica i koncerata koji iz prostora Glazbene škole Alberta Štrige sele na otvoreno - u atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.
vrijeme: 11.09.2020. - 13.09.2020.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Cilj jubilarnog 10. izdanja jest približiti glazbu i udaraljke široj publici kroz glazbeni i edukativni program.
 
Ovogodišnji udaraljkaški festival otvara Koncertom učenika iz glazbenih škola u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima.
 
Subotnji program započinje bubnjarskom radionicom Od jazza do elektronike pod vodstvom Janka Novoselića, a središnji događaj je večernji koncert Triple Win udaraljkaškog tria Sudar Beat iz Samobora, nakon kojeg slijedi rođendanski afterparty uz DJ-a Barilikuma.
 
U nedjelju ujutro je radionica Krešimira Oreškog pod nazivom Djembe - kralj afričkih bubnjeva, a koncertom Udaraljke u kazalištu udaraljkaša Dominika Šabića zatvaramo ovogodišnji VUK.
 
Za vrijeme festivala u Atriju Likovne galerije moći će se razgledati izložba o važnosti fotografije u tiskanim medijima u organizaciji Ureda za fotografiju iz Zagreba.
 
Ulaz na sve radionice i koncerte je slobodan, a pokrovitelj ovogodišnjih Večeri udaraljkaša je Grad Križevci.