Preskočite na glavni sadržaj

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada
Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu.
vrijeme: 04.10.2020. - 11.10.2020.

Nakon što je u ožujku radi nepovoljne epidemiološke situacije neposredno uoči otvaranja odgođen, najznačajniji domaći festival dokumentarnog filma u smanjenom će se opsegu i uz poštivanje svih epidemioloških mjera održati u novom terminu i lokaciji pa će tako ljubitelji dokumentaraca ipak imati prilike pogledati pedesetak filmskih naslova odabranih za ovogodišnje festivalsko izdanje. Kino SC, po broju sjedećih mjesta najveća kinodvorana u Zagrebu, odabrano je kao nova lokacija jer omogućuje da, uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, filmove pogleda najveći broj gledatelja.
 
Središnji dio programa činit će, kao i dosad, natjecateljski program podijeljen u kategorije međunarodne i regionalne konkurencije, gdje će pažljivo odabrani naslovi pružiti gledateljima uvid u recentnu produkciju i aktualne autorske preokupacije, donoseći niz ostvarenja koji na zanimljive načine istražuju različite suvremene teme i fenomene ili upoznaju s intrigantnim osobnim pričama i živopisnim pojedincima. U popratnom filmskom programu Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa; između ostaloga bit će prikazan i retrospektivni program posvećen nagrađivanoj britanskoj redateljici nominiranoj i za Oscara, Lucy Walker, koja će ujedno održati i online masterclass predavanje u sklopu programa ZagrebDox Pro.
 
Detaljnije informacije o programu posebnog izdanja ZagrebDoxa, rasporedu filmova te kupovini ulaznica bit će objavljene uskoro na službenoj internetskoj stranici zagrebdox.net.
 
ZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, a ZagrebDox Pro uz potporu programa Kreativna Europa – Potprogram MEDIA. Generalni sponzor festivala je Hrvatski telekom.