Preskočite na glavni sadržaj

Online arhitektonski festival 'To Spring with Oris'

Online arhitektonski festival 'To Spring with Oris'
Prvi Orisov međunarodni arhitektonski festival "To Spring with Oris", održat će se 18. i 19. ožujka online i okupit će dvanaest uglednih arhitektica i poslovnih žena, a i okupljanje će i moderirati dvije žene.
vrijeme: 18.03.2021. - 19.03.2021.

Tako na pragu proljeća ove 2021. Oris Kuća arhitekture organizira međunarodni arhitektonski skup koji je specifičan po tomu što će na njemu predavati i moderirati ga isključivo žene.

Festival "To Spring with Oris" koncipiran je kao 12 predavanja po 20 minuta, uz javljanje uživo iz Oris Kuće arhitekture te interakciju predavača, publike i sponzora na profesionalnoj event platformi za virtualna događanja, priopćila je u četvrtka Oris Kuća arhitekture.

Sva predavanja bit će na engleskome jeziku, a festival će se bodovati u programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata (HKA).

Predavanja će, među ostalima, održati renomirane hrvatske i inozemne arhitektice i poslovne žene - Vedrana Ergić i Tea Žakula, slovenska arhitektica Maruša Zore, te irska arhitektica i dobitnica Pritzkerove nagrade Yvonne Farrell, suosnivačica tvrtke Grafton Architects, koja je za zgradu Sveučilišta Bocconi u Milanu osvojila nagradu Svjetska zgrada godine 2008.

Na festivalu će izlagati i talijanska arhitektica Benedetta Tagliabue koja živi i radi u Barceloni, Anna Heringer, njemačka arhitektica i zagovornica održive arhitekture koja je dizajnirala niz zapaženih zgrada, uključujući školu ručne izrade METI u Rudrapuru u Bangladešu..

Predavanja će održati i japanska arhitektica i profesorica na Japan Women's University Satoko Shinohara, poznata čileanska kiparica Marcella Correa, koja mnoge projekte ostvaruje u suradnji s partnerom Smiljanom Radićem, svjetski poznatim čileanskim arhitektom hrvatskih korijena, kao i međunarodno priznata indijska arhitektica Anapuma Kundoo koja trenutačno radi u Australiji.

Festival će moderirati hrvatske arhitektice Mia Roth Čerina, profesorica na Arhitektonskome fakultetu u Zagrebu i Ida Križaj Leko, koja živi i radi u Rijeci. (Hina)