festival

4. Međunarodni Pula Jazz Festival


vrijeme: 15.08.2019. - 17.08.2019.
mjesto: Pula

Četvrti Međunarodni Pula Jazz Festival održat će se od 15. do 17. kolovoza 2019. u Puli, u ljetnom atriju Doma Hrvatskih branitelja, najavljeno je u ponedjeljak u Turističkoj zajednici Grada Pule.

Time se Pula pridružuje europskim destinacijama koje bilježe tradiciju održavanja jazz festivala više od 60 godina. Organizator festivala je udruga “Kulturna inicijativa”, a podršku su dali, uz ostale, pulska Turistička zajednica i Grad Pula.

Zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek zahvalio je organizatorima što se i u Puli može poslušati jazz i što pridonose da Pula bude prepoznata kao jazz destinacija u svijetu. Uz zamjenika gradonačelnika Roberta Cveka, konferenciji za novinare prisustvovali su i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Oleg Kireyev, umjetnički direktor festivala, Anna Pankova, izvršna producentica festivala i Milan Rašula ispred udruge „ Kukturna inicijativa.“

Tri romantične noći u srcu turističke sezone, bit će ispunjene profinjenim zvucima jazza, bluza i soula, rekli su organizatori. Nastupit će vrhunski svjetski poznati glazbenici iz Slovenije - Goran Bojčevski i Matjaž Mikuletić, Estonije - Alfa Collective, Rusije - Oleg Kireyev), SAD-a Nicolas Bearde, The American Music Project i Keith Javors te Italije, Bepe Aliprandi.

Po tradiciji Festival završava velikim jam sessionom u kojem će nastupiti svi izvođači u različitim kombinacijama. Početak koncerata sve tri festivalske večeri je u 20 sati. (Hina)

(D.H.F., 13.08.2019)