Preskočite na glavni sadržaj

12. Dani industrijske baštine grada Siska

12. Dani industrijske baštine grada Siska
Gradski muzej Sisak, zajedno s partnerima, dvanaestu godinu za redom organizira jedinstvenu manifestaciju - Dane industrijske baštine grada Siska. Manifestacija obuhvaća izložbe, predavanja, prezentacije, obilaske lokacija, dječje radionice i niz drugih događanja kojima je cilj upoznavanje javnosti s bogatom industrijskom baštinom Siska i njezinim potencijalima.
vrijeme: 12.09.2024. - 21.09.2024.
mjesto: Sisak
url: https://www.sisak.info/

Ovogodišnja manifestacija održava se od 12. do 21. rujna, a uključuje izložbu „Radnička naselja Siska“, autora dr. sc. Vlatka Čakširana, muzejskog savjetnika Gradskog muzeja Sisak, koja tematizira poveznicu urbanističkog širenja grada i izgradnju radničkih naselja s intenzivnom industrijalizacijom koja se provodila tijekom 20. stoljeća. U sklopu izložbe održat će se i istoimeno predavanje na kojem će se proširiti navedena tema.

U suradnji s Foto galerijom „Siscia Obscura“ bit će organizirana fotografska izložba “Nostalgični kadar” na kojoj će fotograf Damir Pildek prezentirati industrijske motive Siska pomoću starih fotografskih procesa s glavnim motivom industrijske baštine Siska. Ujedno će se u sklopu izložbe prezentirati i fotomonografija „Industrijska baština Siska okom fotografa 2.0“ koja je nastala desetogodišnjom suradnjom između Fotogalerije Siscia Obscura i Gradskog muzeja Sisak.

Program manifestacije →