Preskočite na glavni sadržaj

AKC Attack: Tri otvorena poziva za izvedbene i vizualne umjetnike/ice (Rok: 20.8.2024.)

Autonomni kulturni centar Attack poziva na prijavu na tri otvorena poziva namijenjena vizualnim te izvedbenim umjetnicima/cama - na natječaj za izlaganje u Galeriji Siva u 2025.; otvoreni poziv za program SubScena 2025. te na natječaj za 28. Festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI.
vrijeme: 24.07.2024. - 20.08.2024.
url: https://attack.hr/


Galerija Siva poziva sve umjetnike i umjetnice, kustose i kustosice, umjetničke kolektive da se prijave na natječaj za izlaganje u 2025. godini. Program galerije Siva ima interdisciplinaran koncept s fokusom na produkciju i prezentaciju - usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i nepripadanja mainstreamu. Možete prijaviti izložbu, kustoski koncept ili rezidenciju.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i udruga Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.
Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. Zanima nas kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.
 
Tema 28. Festivala alternativnog kazališnog izričaja FAKI je "Briga je otpor". Pozivamo sve stvarateljice i stvaratelje da promisle o brizi i njezinom mjestu u društvu, o odnosu brige, individualizma i kolektivizma, o rodnoj uvjetovanosti brige te o tome kako umjetnost može govoriti o brizi. Jer brinuti o zajednici u kapitalizmu znači opirati mu se.

Više o pozivima na poveznicama: