Preskočite na glavni sadržaj

Ana Schaub izlaže u Šibeniku

Akademska kiparica Ana Schaub predstavlja se u Studentskom centru Šibenik, radovima okupljenim na izložbi 'Izgubljeni u Zemlji čudesa', koji se mogu razgledati od petak, 14. rujna.
vrijeme: 14.09.2012. 19,00
mjesto: Šibenik; Studentski centar Šibenik, Kulturni centar Velika soba, Bana Josipa Jelačića 21
url: http://www.scsi.hr
Ideja izložbe 'Izgubljeni u zemlji čudesa' interpretira jedan fenomen spektakla, američke superjunake, kroz strah od njihovih ciljanih korisnika i pasivnih konzumenata - djece. S druge strani istoj djeci i ostalim posjetiocima izložbe omogućuje se možda po prvi put interakcija s junacima i aktivni dijalog. Sami super junaci strašno se boje, pogotovo u okruženju stvarne i naslikane djece, te gube svoje nadljudske superiorne kvalitete fiktivnih likova. Jednostavno rečeno, postaju mala preplašena djeca.


U posebnom dijelu galerije izložen je drugi projekt zasnovan na super junacima i njihovoj interpretaciji, dio priče o Wonder Woman i njezinom lutanju. Kao američka fiktivna junakinja nadljudskih sposobnosti, Wonder Woman ima pregršt problema snalazeći se u okruženju knjige Alisa u zemlji čudesa. Zamjenjujući malu djevojčicu Alisu, ta nadljudski moćna, seksualizirana izdizajnirana žena traži svoj identitet i istinu o sebi unutar Zemlje čudesa. Natpisi sa roditeljskim izjavama i stereotipima samo su dio putokaza i stranputica prema samospoznaji.