Preskočite na glavni sadržaj

Art Bubble: Otvoren poziv za pop-up izložbe u Zagrebu 2024. – fokus na performansu (Rok: 10.11.2024.)

Art Bubble, dinamične pop-up galerije suvremene umjetnosti diljem Zagreba, najavljuju novo izdanje za 2024. godinu te pozivaju kustose, kustoske kolektive, povjesničare umjetnosti i sve koji se bave ili žele baviti kustoskim praksama da prijave izložbene koncepte umjetnika.
vrijeme: 21.10.2024. - 10.11.2024.
prijava: 10.11.2024.
url: https://yelo.hr/

Po prvi put program će biti posvećen performansima i srodnim konceptualnim praksama, s događanjima koja će započeti nakon 20. studenog.

Art Bubble ove godine ulazi u svoje četvrto izdanje. Ova platforma pruža priliku suvremenim umjetnicima i kustosima da ožive javne prostore kroz privremene izložbene postave, ohrabrujući kreativno istraživanje i nove pristupe umjetnosti. Publika je pozvana da umjetnost doživi izvan tradicionalnih galerijskih okvira, u nesvakidašnjim urbanim okruženjima.

Ovogodišnji program naglašava performans kao medij i konceptualne umjetničke forme. Kustosi, umjetnički kolektivi i svi zainteresirani pozvani su da prijave projekte koji će oživjeti nekonvencionalne prostore za suvremenu umjetnost. Program će omogućiti financijsku i tehničku podršku za realizaciju izložbi, uključujući honorare te resurse potrebne za produkciju i izvedbu.

Prijave su otvorene do 10. studenog 2024., a prijedlozi se podnose putem službenog obrasca na poveznici za prijavu.

Rezultati selekcije bit će objavljeni 12. studenog 2024. na službenim stranicama YELO-a.