Preskočite na glavni sadržaj

Art Studio Walking Tour 2024: Otvorena vrata umjetničkih ateljea

Treće izdanje događaja Art Studio Walking Tour - otvorena vrata umjetničkih ateljea održat će se ove subote - 19. listopada u Zagrebu. Svi zainteresirani posjetitelji moći će zaviriti u svijet umjetničkog stvaralaštva kroz otvorena vrata ateljea i radnih prostora umjetnika koji sudjeluju u projektu...
vrijeme: 19.10.2024. -
mjesto: Zagreb

Art Studio Walking Tour višegodišnji je projekt koji aktivno uključuje umjetnike, otvarajući njihove ateljee i radne prostore široj javnosti. Projekt provodi umjetnička organizacija Yelo, a cilj mu je promovirati i distribuirati umjetnička djela te približiti javnosti umjetničke procese kroz različite medije.

U dosadašnjim izdanjima projekt je okupio više od 50 umjetnika. Ove godine, u subotu, 19. listopada, od 11:00 do 19:00 sati, predstavljamo radne prostore i ateljee koji će biti otvoreni za posjetitelje.
Uz priliku za susret s umjetnicima i njihovim radom, kao i kupnju umjetničkih djela, posjetitelji mogu sudjelovati u besplatnim kreativnim radionicama.

Raspored:

Lokacije i umjetnici:
  • Nina Iris Bešlić - Radionica MAŠKART (11:00 - 12:00 i 16:00 - 17:00, za sve uzraste) / Barčićeva 6 (Maksimalno 8 polaznika, trajanje 1h, obavezna prijava na kreativniatelje@gmail.com)
  • Jure Slivnik, Milenka Živković, Boris Božić - Radionica MALE PLASTIKE (Cijeli dan) / Draškovićeva 11,
  • Sasha Fabris Studios - Otvoreni studio / Draškovićeva 11
  • Jelena Sokić - Likovno-literarne radionice nadrealističkih igara (17:30 ili prema dogovoru) / Medika, Pierottijeva 11,
  • Manuela Pauk - Radionica MINIJATURNE SKULPTURE (17:00 - 18:30) / Ilica 89,
  • Hana Lukas Midžić - Otvoreni studio / Dobri dol 27
  • Ivan Midžić - Otvoreni studio / Dobri dol 27
  • Iva Hrvatina Mačković - Radionica nakita (11:00 - 13:00) / Centar KNAP, Ivanićgradska 41a
  • Željka Tržan - Radionica nakita (11:00 - 13:00) / Centar KNAP, Ivanićgradska 41a
  • Mario Miličić - Otvoreni studio / Medika, Pierottijeva 11

Tijekom ovog događaja, posjetitelji će imati priliku istražiti raznolikost umjetničkih procesa, upoznati se s umjetnicima i doživjeti autentičnu atmosferu stvaranja. Svaki atelje nudi jedinstveni uvid u različite medije i stilove, stvarajući novoiskustvo za sve sudionike. Sudjelujete u umjetničkom procesu i kroz besplatne radionice.

>Razgovor s umjetnicima:
Video razgovor

>Lista umjetnika i besplatne radionice za djecu i odrasle:
FACEBOOK EVENT: Art Studio Walking Tour Event
INSTAGRAM: @art_studio_walking_tour