Preskočite na glavni sadržaj

Cinehill putuje Hrvatskom

Od 25. srpnja do 18. kolovoza na ljetne pozornice kina u Dubrovniku, Zadru, Zagrebu i Splitu stiže cijeli program putujućih filmova iz Cinehillovog bogatog programa.
vrijeme: 25.07.2024. - 18.08.2024.
url: https://cinehill.eu/

Već 25. srpnja u 21:30, Ljetna pozornica Tuškanac u Zagrebu ugostila je projekciju šarmantne crne komedije Vampirica mekog srca traži suicidalnu osobu. Kada empatična tinejdžerica i vampirica Sasha upozna suicidalnog Paula, njih dvoje sklapaju neobičan pakt. No Sashina empatija ipak nije tako laka prepreka.

Sljedećeg dana (26. srpnja) na istom mjestu pogledajte jedan od najvažnijih europskih filmova godine, Zelenu granicu Agnieszke Holland. Film je to koji je svojom tematizacijom izbjegličke krize izazvao podijeljene reakcije poljske javnosti i dupkom napunio poljska kina. U subotu 27. srpnja u hladu Ljetne pozornice Tuškanac prikazivat će se grčki film Životinja redateljice Sofije Exarchou koji prati intenzivnu sezonu animatora u all-inclusive ljetovalištu tijekom jednog vrućeg grčkog ljeta.

U petak 2. kolovoza Cinehill stiže i u Dubrovnik, gdje će lokalni filmoljupci i ostali posjetitelji imati prilike pogledati čak šest filmova iz glavnog festivalskog programa. U raznolikoj ponudi naći će se nešto za svakoga. Projekcije u Dubrovniku otvaramo filmom Životinja redateljice Sofije Exarchou u ljetnom kinu Slavica, a nastavit će se u ljetnom kinu Lapad, gdje će se prikazivati prošlogodišnji festivalski pobjednik Jezero Falcon, poetičan film o odrastanju redateljice Charlotte LeBon.

U srijedu 7. kolovoza u ljetnom kinu Slavica na redu je Priča o Eduardu Limonovu Kirilla Serebrennikova, kontroverzna biografija o još kontroverznijem ruskom piscu Eduardu Limonovu u glumačkoj izvedbi Bena Whishawa.

U istom kinu u petak 9. kolovoza prikazuje se još jednog dobitnika prošlogodišnjeg Cinehilla, Blaginu pouku bugarskog redatelja Stephana Komandareva, koji je na festivalu ovjenčan nagradom kritičara FIPRESCI. Ljubitelji crnog humora 13. kolovoza će uživati u mračnoj romantičnoj komediji Vampirica mekog srca traži suicidalnu osobu, koja se prikazuje u ljetnom kinu Jadran, a imat će je prilike pogledati i zadarska publika 8. kolovoza, gdje će se prikazivati uz projekciju kratkometražnog filma Studija empatije, dobitnika nagrade za najbolji međunarodni kratki film na Međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu.

Program u Dubrovniku zatvara se crnohumornom dramom Denni i Sergio o desetogodišnjem Denniju koji odlučuje spasiti majku od nasilnog oca angažirajući superubojicu.