Preskočite na glavni sadržaj

'Čitajte na drugačiji način! – Slušajte zvučne knjige!'

Nakon pet godina provođenja Knjižnične usluge za slijepe i slabovidne Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica od ove godine uvela je novu uslugu pod nazivom 'Čitajte na drugačiji način! – Slušajte zvučne knjige!' Usluga je namijenjena svima, a obuhvaća posudbu zvučnih knjiga na različitim medijima (zvučne knjige na audio kasetama, CD-ima, playaway).
vrijeme: 19.01.2012.
mjesto: Koprivnica, Knjižnica i čitaonica Fran Galović', Zrinski trg 6
url: http://www.knjiznica-koprivnica.hr

Na ovim medijima moguća je posudba knjiga na Odjelu za odrasle i Dječjem odjelu Knjižnice.

Zbog užurbanog načina života te nedostatka vremena za čitanje tiskanih knjiga u mnogim zapadnim zemljama sve više se koriste zvučne knjige – mogu se slušati na putu za posao, na putovanjima, u automobilu, kod kuće… Osim toga, mnogi ljudi s raznim teškoćama nisu u mogućnosti čitati standardni, crni tisak. Osim slijepih osoba, to su prije svega slabovidne osobe, osobe s raznim oštećenjima oka, motoričkim teškoćama uslijed kojih je teško manipulirati standardnom knjigom, osobe s teškoćama u čitanju poput disleksije i disgrafije, osobe s demencijom i sl.  

Od 9. do 20. siječnja u izlogu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica postavljena je izložba 'Čitajte na drugačiji način – slušajte zvučne knjige!' koja prikazuje dio zvučnih knjiga iz ponude Knjižnice. Izložene su  zvučne knjige nabavljene iz Knjižnice za slijepe koje mogu posuditi osobe s teškoćama u čitanju te zvučne knjige koje se nalaze na tržištu i namijenjene su svim zainteresiranima. Ovom ponudom Knjižnica Vas poziva da posudite zvučne knjige i otkrijete nove načine kako uživati u pisanoj riječi!