Preskočite na glavni sadržaj

Državnom arhivu u Gospiću osigurano gotovo milijun eura za energetsku obnovu zgrade i 350.000 eura za izgradnju novog arhivskog spremišta

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u pratnji državnog tajnika dr. sc. Ivice Poljička te direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luke Balena posjetila je Gospić i uručila ugovor za energetsku obnovu Državnog arhiva. 
vrijeme: 12.07.2024. -
mjesto: Gospić
url: https://min-kulture.gov.hr/

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava projekta „Energetska obnova zgrade Državnog arhiva u Gospiću“ ministrica je uručila ravnatelju Ivici Mataiji, za što je osigurano 969.140,49 eura putem Poziva za energetsku obnovu zgrada sa statusom kulturnog dobra u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Provedbom Projekta energetski će se obnoviti 1.135,13 m2 građevinske bruto površine te postići ušteda u godišnjoj potrošnji primarne energije od 97,00 % u odnosu na stanje prije obnove. Također će se postići značajna ušteda u godišnjoj potrošnji toplinske energije od 62,51 %, a smanjenje emisije CO2 na godišnjoj razini iznosi 64,03 %.

Opširnije>>>