Preskočite na glavni sadržaj

Dvjesto godina priča braće Grimm

Pozivaju se ilustratori i ostali likovni umjetnici da se prijave za sudjelovanje na putujućoj izložbi 'Dvjesto godina priča braće Grimm'. Svi radovi moraju prispjeti u Hrvatsku dječju knjigu zaključno s 15. lipnjem 2012. godine.
prijava: 15.06.2012
Ilustratori (autori) mogu prijaviti svoje radove (maksimalno 3 rada) u sljedećim kategorijama: 1. Ilustracije, 2. Skulpture (do 1m3). Svi radovi trebaju biti na temu jedne od 209 priča braće Grimm objavljenih 1812. godine.

Uz svaki prijavljeni rad treba priložiti: ime i prezime autora (kratku biografiju na hrvatskom i engleskom), adresu, naziv djela i priče, godinu nastanka, tehniku i dimenzije.

Ilustracije (radovi) šalju se o trošku autora. Organizator snosi troškove osiguranja radova od osnovnih rizika za vrijeme trajanja izložbi te troškove transporta izložbe. Organizatoru pripada pravo javne prezentacije, publiciranja i promidžbene uporabe svih prijavljenih radova bez posebne naknade autorima. Izložbe prati katalog.

Cilj izložbe jest promocija hrvatskih autora u zemlji i inozemstvu te poticanje međunarodne kulturne suradnje. Za svaku izložbu radovi se posebno biraju i, ovisno o uvjetima, bit će izloženo najmanje deset odabranih radova.

Posebno se ocjenjuje primjenjivost radova. Za deset odabranih radova otvara se mogućnost pregovora za objavljivanje slikovnice na temu rada. Objavit će se jedna slikovnica nakon što odabrani autor završi sve ilustracije. Dva autora od deset odabranih radova stječu pravo odlaska na određeni sajam i posebno predstavljanje u katalogu i naslovnicu kataloga.

Povjerenstvo za odabir čine: Ranka Javor, Jasna Kovačević, Andrea Petrlik Huseinović, Zdenko Bašić i Kašmir Huseinović.

Radovi se šalju na adresu:
Hrvatska dječja knjiga
Andrije Hebranga 22
10000 Zagreb
s naznakom 'Dvjesto godina priča braće Grimm'
Sve dodatne informacije na: info@hrvatskadjecjaknjiga.com

Izvor: www.klinfo.hr