Preskočite na glavni sadržaj

FORTIC tjedan na Tvrđavi sv. Ivana

FORTIC tjedan trajat će od 22. do 25. listopada, a okupit će preko 70 stručnjaka za kulturni menadžment iz cijele Europe.
vrijeme: 22.10.2024. - 25.10.2024.
mjesto: Šibenik
url: https://www.tvrdjava-kulture.hr/hr/novosti/

Kampus Tvrđave sv. Ivana domaćin je FORTIC tjedna u sklopu kojeg će se održati konferencija projekta FORTIC From remains Of the war to the aRchiTecture of peace in cross-border area of Italy-Croatia, radionice Green Sustain LAB te godišnji kongres EFFORTS na temu “Održivi modeli upravljanja fortifikacijskom baštinom”. 

Program se organizira u okviru projekta FORTIC kojem je cilj ojačati ulogu kulturne baštine u promicanju održivog turizma.

FORTIC tjedan započeo je u utorak radionicom Green Sustain LAB o prilagodbi klimatskim promjenama, ekološkoj održivosti i srodnim temama. Cilj dvodnevne radionice je produbiti razumijevanje održivosti kod sudionika, dok se istražuje uloga koju kulturne institucije mogu igrati u tom procesu. 
“U praktičnom dijelu programa posebna pažnja bit će posvećena međunarodnom događaju Noć tvrđava, koji će od 2025. godine usvojiti zeleni okvir — "Night of Fortresses Goes Green" s fokusom na organizaciju, logistiku i smisleno uključivanje publike. Radionicu će voditi Laura Orlić, osnivačica Artivist Company, koja se fokusira na održivi razvoj u sektoru kulturne baštine i poslovnom svijetu, a okupit će 30 kulturnih menadžera, uglavnom iz Hrvatske i Italije”, pojasnila je Barišić Bačelić. Opširnije>>>

Vodeći partner projekta je Grad Pula, a projektni partneri, uz Tvrđavu kulture Šibenik, su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Grad Korčula, Sveučilište Ca' Foscari u Veneciji, Općina Cervia i Općina Vieste. Pridruženi partneri uključuju Školu za odgoj i obrazovanje Pula, Turističku zajednicu Grada Korčule i venecijansku udrugu UNPLI Veneto.