Preskočite na glavni sadržaj

HDS ZAMP predstavlja priče o 44 velika albuma domaće glazbe na jednom mjestu

HDS ZAMP predstavlja priče o 44 velika albuma domaće glazbe na jednom mjestu
Detaljne priče o najpoznatijim i najuspješnijim albumima hrvatske popularne glazbe (od Ive Robića i Arsena Dedića, preko Dina Dvornika i Magazina, do Pavela i Je Veux) sad su dostupne na YouTube kanalu službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja.
HDS ZAMP predstavlja priče o 44 velika albuma domaće glazbe na jednom mjestu: od Ive Robića i Arsena Dedića, preko Dina Dvornika i Magazina, do Pavela i Je Veux. 

U suradnji s CMC TV-om glavni akteri 44 velika albuma nastala kroz zadnjih 70 godina, proteklih su godinu dana otkrivali kako su nastali albumi koji su obilježili domaću glazbu. Ovaj edukativno-zabavni serijal najnoviji je u nizu kojim HDS ZAMP i CMC TV promoviraju i podsjećaju na uspješno stvaralaštvo autora, tekstopisaca, aranžera, producenata i njihovih suradnika. Kroz desetominutne epizode serijala prodefiliralo je više od stotinu sugovornika. Oni su podijelili vlastite uspomene i razmišljanja o albumima koji su pomaknuli komercijalne ili umjetničke granice, te u javnosti definirali zvuk i imidž njihovih izvođača i autora.
Listu velikih i najutjecajnijih albuma otvorio je prvi long play album "Pjeva vam Ivo Robić", nakon kojeg se nižu albumi glazbenih veličina kao što su Arsen Dedić, Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Mišo Kovač ili Oliver Dragojević. Oni su svojim suradnjama s najuspješnijim autorima domaće glazbe pokazali put nadolazećim generacijama glazbenika i ostavili nam u naslijeđe fenomenalne kolekcije nezaboravnih pjesama.

Više pročitajte na poveznici:
HDS ZAMP predstavlja priče o 44 velika albuma domaće glazbe na jednom mjestu :: HDS ZAMP - Glas autora
 
HDS ZAMP, rujan 2024.