Preskočite na glavni sadržaj

Igor Eškinja izlaže u Lazaretima

Izložba Igora Eškinje “O pozadinama i prazninama” otvara se u četvrtak 9. svibnja 2024. u 20 sati u Art radionici Lazareti. 
vrijeme: 09.05.2024. - 31.05.2024.
mjesto: Dubrovnik
 
O izložbi u Galeriji Otok, autor piše:
Izložba prikazuje radove nastale u kontekstu Rijeke 2020, Europske prijestolnice kulture te su rezultat dvogodišnjeg istraživanja biljnog svijeta koji nastanjuje napuštene industrijske prostore Rijeke.
Ishodište za cjelokupni projekt je potreba promišljanja grada u trenutku krize. U tom kontekstu korov postaje točka iz koje promatram novonastale dinamike i odnose u urbanim prostorima.
Korov je kao termin problematičan jer predstavlja ljudsku konstrukciju koja označava neželjenu populaciju biljaka u određenom prostoru dok iz perspektive prirodnih znanosti takva distinkcija ne postoji. Upravo taj paradoks odnosa prirode i kulture postaje središnji dio mog interesa.
Ljudska infrastruktura postaje pozadina za kompleksan i nepredvidivi život u kojem ljudi postaju samo jedni od sudionika.
U ovim radovima uloge subjekta i pozadine su zamijenjene.
Istraživanje i produkcija je u organiziaciji udruge Drugo more a u istraživanju sam imao veliku pomoć i nadahnuće prof. dr.sc. Boštijana Surine iz Prirodoslovnog muzeja grada Rijeke.

Postav: Igor Eškinja
Kustos: Slaven Tolj
 

 
https://igoreskinja.com/
https://www.instagram.com/igor_eskinja/
https://drugo-more.hr/igoreskinja/

Izložba se može posjetiti do 31. svibnja 2024.
Radno vrijeme: PON - PET; 12 - 20 h