Preskočite na glavni sadržaj

Izazovi digitalnih arhiva: povijest videoigara i softvera

Izazovi digitalnih arhiva: povijest videoigara i softvera
U sklopu programa Fubar posvećenog suvremenoj digitalnoj umjetnosti, 24. kolovoza, u 19 sati, održat će se online razgovor s uglednim američkim kustosom i povjesničarom videoigara, Henryjem Lowoodom.
Henry Lowood, kustos zbirke povijesti znanosti i tehnologije te zbirke filma i medija u knjižnicama Sveučilišta Stanford, ima preko 20 godina iskustva s digitalnim i softverskim arhivama. Napisao je i uredio nekoliko knjiga o temama očuvanja softvera, razumijevanja povijesti igara i digitalne kulture. Kao predani istraživač utjecaja virtualnih svjetova na našu kulturu, Lowood se prometnuo u jednu od vodećih figura u području digitalnih humanističkih znanosti. O svom kustoskom radu i izazovima digitalnih arhiva, Lowood će razgovarati s američkom kustosicom i novomedijskom umjetnicom, Bee Nix.
 
Razgovor možete besplatno pratiti putem virtualne chat platforme: live.fubar.space/rooms/fauxbar
 
Više informacija na webu: fubar.space/2024/how-to-not-to-why-to-digital-archiving
Facebook event: https://fb.me/e/3NA5VB2k8
 

 
Fubar (osnovan 2015.) godišnji je program Umjetničke organizacije Format C. Podržavaju ga brojni suradnici_e, autori_ce i umjetnici_e te mnogi programski i medijski partneri. Program financijski podupiru Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb i glitch art zajednica.