Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ive Starac 'Pejzaž sjećanja' u Omišlju

Otvorenje prve samostalne izložbe "Pejzaž sjećanja" riječke akademske umjetnice Ive Starac održat će se u petak 2. kolovoza u 20 sati u Galeriji Loža u Omišlju.
vrijeme: 02.08.2024. - 27.08.2024.
mjesto: Omišalj

Izložbu će predstaviti voditeljica umjetničkog programa izložbi u Omišlju za 2024. godinu i viša kustosica Sonja Švec Španjol.

Umjetnica Iva Starac predstavit će se s ukupno 10 radova različitih formata izvedenih u kombiniranoj tehnici koji su nastali u proteklih godinu dana. Radovi do sada nisu bili predstavljeni u javnosti te će posjetitelji u Omišlju imati priliku premijerno razgledati novi ciklus slika umjetnice Ive Starac.
 
Viša kustosica Sonja Švec Španjol o izložbi je zapisala:
 
"Iva Starac oblikuje univerzalan krajolik - simbol prostora i vremena. On je prisutan, tajanstven i intrigantan. Djeluje blisko i poznato, ali ga ne možemo u potpunosti definirati. Stvaralački proces, utemeljen na kolektivnom i podsvjesnom, započinje spontano i intuitivno da bi se u drugoj fazi počele nazirati prepoznatljive vizure koje se, vođene mislima i emocijama autorice, oblikuju u smislene cjeline. Konačan rezultat je krajolik koji je prepoznatljiv, ali ne i u potpunosti dokučiv. Upravo ove specifične odrednice omogućuju pojedinom djelu da uvijek iznova nudi nova čitanja i tumačenja. Kroz prikaz univerzalnog krajolika, autorica bilježi promjene u prostoru nastale protokom vremena."